Ηράκλειο Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
ηρακλειο ενοικιασεις αυτοκινητων
 

Ηράκλειο, το παράθυρο της Κρήτης στον κόσμο

Όταν επισκέπτεσαι την Κρήτη, είναι φυσικό η πρώτη στάση να είναι το Ηράκλειο, ειδικότερα το αεροδρόμιο ή το λιμάνι Ηρακλείου. Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα της Κρήτης και ένα παράθυρο προς τον κόσμο, το κέντρο της οικονομίας, του εμπορίου και της ανάπτυξης αλλά και η καρδιά των τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. 5χλμ ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι επίσης από τα μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια για κρουαζιερόπλοια και εμπορικά πλοία.

Σύντομη ιστορία του Ηρακλείου

το παλατι της κνωσσου στο ηρακλειοΤο Ηράκλειο είναι το στολίδι της Κρήτης και αυτό το προνόμιο το είχε από παλιά. Πολύ κοντά στο Ηράκλειο βρίσκεται το Παλάτι της Κνωσού, το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού που εμφανίστηκε στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Παρόλο που η Κρήτη συνυπήρχε με τη γειτονική χώρα Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ελληνιστικής περιόδου της Ευρωπαϊκής ιστορίας, κυριεύτηκε από τους Ρωμαίους το 69πΧ σε μια στρατιωτική εκστρατεία του Κουίντου Κέκιλου Μέτελου. Με την πτώση της Ρώμης, η Κρήτη περιήλθε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Το 1204 η Κρήτη πέρασε στη επικράτεια της Ενετικής Δημοκρατίας. Σε εκείνη την εποχή το Ηράκλειο γίνεται γνωστό με το όνομα Κάντια (Candia).

Υπό την ενετική κυριαρχία, το Ηράκλειο και όλη η Κρήτη γνώρισε τεράστια πολιτιστική ανάπτυξη. Αυτό ανακόπηκε, ωστόσο, όταν η Κρήτη έπεσε στα χέρια των Τούρκων και έγινε κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Κρήτη, τέλος, κερδίζει την ανεξαρτησία της από τους Τούρκους το 1897. Το 1913 πραγματοποιείται η ένωσή της με την Ελλάδα.

 

Το Ηράκλειο σήμερα

ηράκλειο και λιμανι ηρακλειου

Σήμερα το Ηράκλειο παραμένει το κοσμοπολίτικο κέντρο της Κρήτης, με πληθυσμό γύρω στις 200.000. Είναι το σπίτι πολιτιστικών, τεχνολογικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, το Ίδρυμα Τεχνολογίας-Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η Κρήτη είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι επισκέπτες φτάνουν στην Κρήτη κυρίως μέσω Ηρακλείου. Το νησί υποδέχεται περίπου τρία εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.

Μερικοί τουρίστες φτάνουν στην πόλη με το πλοίο. Πλοία συνδέουν με τακτικά δρομολόγια με την Αθήνα (8 ώρες) και τη Θεσσαλονίκη (24 ώρες).

Οι πιο πολλοί όμως τουρίστες φτάνουν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, που είναι επίσης γνωστό ως Διεθνές Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, το όνομα του πιο σημαντικού συγγραφέα και φιλοσόφου στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Το αεροδρόμιο αυτό είναι, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, το δεύτερο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ελλάδα.

Ως μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη το Ηράκλειο βρίθει από ζωή, με πολλά μέρη για να επισκεφτείτε και να διασκεδάσετε.

Τα λεωφορεία είναι ο κύριος τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη αλλά ο καλύτερος τρόπος για να κινηθεί κανείς είναι ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είναι εύκολο να βρει κανείς και προσφέρει μεγάλη άνεση στην κίνηση μέσα στο Ηράκλειο, αλλά και γύρω από αυτό.NOI PARLIAMO ITALIANO NOUS PARLONS FRANCAIS WIR SPRECHEN DEUTSCH WE SPEAK ENGLISH
προγραμμα δικτυωθειτε
αγγλικα ελληνικα ιταλικα γερμανικα